Afro-primitief

Body Drums

Kennismaking
Iedereen is een drummer, maar vaak ongemerkt. Zonder dat we er bij stil staan trommelen we allemaal wel eens met de vingertoppen op ons bureau, bijvoorbeeld als we moeten wachten bij een telefoonverbinding.
Body-drum is niets anders dan je eigen lichaam gebruiken als drumstel en dat zodanig dat een combinatie ontstaat van ritmisch drummen op je eigen, of zelfs op elkaars body. Het lijkt wel makkelijker dan het in werkelijkheid is, het draait namelijk allemaal om ritme en timing, maar daarom is het juist een uitdaging om het eens mee te maken.

Werkwijze
De docent behandelt eerst een aantal standaard oefeningen. Zodra die routine goed loopt, breidt hij deze samen met de groep steeds verder uit, zodat er een complete ritmesessie ontstaat die leuk is om te zien én te horen.
In het tweede gedeelte gaan we ons toeleggen op drum/danscombinatie. En het spreekt vanzelf dat deze vorm van bewegen en drummen iedereen in de greep krijgt. 

Benodigdheden

  • Ruime zaal, afhankelijk van de groepsgrootte (max. 60 deelnemers in een zaal en een harde egale vloer). De zaal dient schoon en geheel ontruimd te zijn.   
  • Geluidsapparatuur wordt verzorgd door de dansstudio.


Extra mogelijkheden:

  • Een kort eindresultaat op een podium, bijvoorbeeld tijdens het diner.